Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Вкусна разядка с авокадо и яйца

Вкусна разядка с авокадо и яйца

МартинМартин
Чирак
33182106
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
22 мин.
Порции
2
"Хапваме разядката с авокадо и яйца охладена, наслаждавайки се на постигнатия вкус"

Необходими Продукти

  • авокадо - 2 бр. меко
  • яйца - 6 бр
  • зелен лук - 1 стрък
  • целина - 2 стръка /стебла/
  • лимон сок - 2 с.л.
  • майонеза - 1/2 кофичка
  • горчица - 100 г
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме авокадото (да е узряло). Отделяме от костилката, слагаме го в купа и го намачкваме с вилица или с преса за картофи, за да стане като пюре.

Добавяме майонезата, горчицата и нарязаните на тънко пресен зелен лук, целина и магданоз.

Овкусяваме с лимонов сок и разбъркваме до хомогенна смес.

Варим яйцата 7-8 мин, за да станат по твърди. Нарязваме ги на дребно (когато ги варим, можем да сложим сол във водата, за да се белят по-лесно после).

След като сме нарязали яйцата на малки парчета, ги прибавяме към сместа от авокадо, добавяме сол и черен пипер на вкус и разбъркваме разядката до хомогенна смес.

Охлаждаме вкусната разядка с авокадо и яйца в хладилника за 15-20 минутки.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: