Начин на приготвяне
Белтъците се разбиват на сняг, като постепенно към тях се добавя лъжица по лъжица от захарта. Разбиват се до удвояване на обема си.
След което към тях се прибавят брашното, ванилийките и предварително смлените на фино орехи.
В тава с кръгла форма и покрита с хартия за печене се изсипва получената смес, която се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса за 30 минути.
За крема:
В по-дълбока купа се разбиват жълтъците, като към тях отново като при белтъците се добавя лъжица по лъжица от захарта.
А после и брашното, и ванилийките.
Всичко това се разбива до получаване на гладка и въздушна консистенция.
След което се сварява на гъст крем.
Оставя се да се охлади.
Вече изстиналия крем се разделя на две части.
В едната се прибавя разтопения шоколад, а в другата - кравето масло и пудрата захар, като и двата крема се разбиват с помощта на миксер.
Блатът за торта също се разделя на две части.
Долната се намазва с шоколадовия крем и отгоре се поставя втората, която се намазва с белия крем.
За украсата:
Отстрани ореховата торта се поръсва с финно смлените орехи.
За отгоре шоколадовият кувертюр се разтопява на водна баня заедно с кравето масло.
Върху хартия за печене с помощта на лъжица разстиламе от кувертюра и оставяме да стегне.
След което получените формички нареждаме върху тортата Династия.