Различна торта с вишни

VecaVeca
Мастър Шеф
296652k351
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Различна торта с вишни
Снимка: Veca
1 / 4
20/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
15
"Казвате, че е изминал сезонът на вишните? Няма проблем, може да са замразени"

Необходими Продукти

  • За кората
  • яйца - 9 бр.
  • захар - 9 с.л.
  • брашно - 9 с.л.
  • За черешовия пълнеж
  • вишни - 750 г може и замразени
  • захар - 700 г
  • вода - 200 мл
  • нишесте - 40 г
  • За белия пълнеж
  • сметана - 300 г за разбиване
  • мляко - 200 мл
  • За преливане
  • шоколад за готвене - 200 г
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За корите:

Разбийте с миксер жълтъците със захарта, след това добавете брашното и леко разбийте с миксера. Отделно разбийте белтъците, смесете с жълтъците и разбъркайте леко с ръчна бъркалка.

Изсипете сместа в тава застлана с хартия за печене и печете на 180 °C за 20 минути.

Извадете готовата кора от фурната, оставете я да се охлади, след което я нарежете на 3 части (по дължината).

За вишневия пълнеж:

Поставете вишните и захарта в тенджерата и ги оставете да престоят 15 минути. Поставете тенджерата на котлона, когато заври, добавете вода и варете 20 минути.

Отделете малко сок (от варени вишни) и оставете да се охлади, след това разбъркайте. Когато получи необходимата плътност, махнете от котлона и оставете да се охлади добре.

За бялата плънка:

Разбийте разбитата сметана с варено и след това охладено мляко.

За заливката:

Начупете шоколада на кубчета, сложете в тенджера, добавете олиото и разтопете на пара.

Финална процедура:

Поставете кората върху поднос, нанесете пълнежа с вишни, след това нанесете белия пълнеж, след това залейте с шоколадовата глазура.

Подредете по този начин последователно, докато се изразходва целият материал. Напълнете цялата торта с бял пълнеж, украсете с разтопения шоколад.

Оставете да се охлади и стегне различна торта с вишни. Нарежете на филийки с желаната дебелина и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: