Начин на приготвяне
Булгурът се измива добре с помощта на сито. Слага се в тенджерка. Добавя се вода в съотношение 3 към 1 /вода-булгур/. Ако е необходимо да се добави още вода, тя трябва да бъде топла.
Вари се на бавен огън, като се разбърква. Приготвя се за около 20 минути. След като е готов булгурът, ако е необходимо се изцежда. Отавя се на изстине. Чушките се отцеждат. Нарязват се на сино.
Спанакът се измива и се нарязва на лентички. Чесънът се измива и нарязва на ситно. Зеленчуците се добавят към изстиналия булгур.
Лимонът се разрязва на 2 и се изцежда. Табулето се овкусява с лимоновия сок, сол и олио.
Тази салата поема повече сол, но не бива да се прекалява. Може да се използва и за гарнитура.