Начин на приготвяне
В голяман дълбока купа се счупват яйцата и се разбиват. Добавя се прясното мляко и ванилията. Отново се разбива.
Сместа се разделя по равно в два съда. В едната купа се добавя какаото и малко повече от половин чаша брашно и се разбива добре.
В другата купа се добавя останалото брашно и отново се разбива.
Започват да се правят първо белите палачинки /сместа без какао/. Загрява се тиган за палачинки и леко се намазнява с четка. Сипва се черпак от сместа и се разнася по цялата повърхност на тигана.
Когато палачинката е готова от едната страна, се обръща и от другата. Когато е готова, се отстранява от тигана и се намазва с масло. Преди всяка палачинка тиганът се намазнява отново с мазнина. Това се повтаря до изчерпване на сместа.
Повтаря се същото със сместа за какаови палачинки. След като всички палачинки са готови, се оставят да изстинат.
В купата на миксера се изсипва сладкарската сметана и се разбива. Добавя се заквасената сметана и отново се разбива. По желание се добавя пудрата захар, за да стане по-сладка тортата, защото палачинките не са сладки.
В сметановата смес се добавят къпините, като се оставят няколко за украса на тортата. Сместа се разбърква.
Подготвя се поднос, върху който ще се нарежда палачинковата торта. Слага се малко от сметаната и се слага бяла палачинка. Намазва се равномерно със сметана. Слага се какаова палачинка и отново се намазва равномерно със сметана. Това се повтаря с всички палачинки, като се редуват ванилови и какаови палачинки.
Когато палачинките свършат, цялата сладка палачинкова торта се покрива равномерно с останалата сметана - отгоре и отстрани.
Шоколадът се настъргва с помощта на картофобелачка. Получават се като малки шоколадови пурички.
Цялата торта се покрива с шоколада, като се полепва по сметаната. Трябва да се прави бързо, защото шоколадовите пурички се топят бързо.
Отделените къпинки се нареждат върху сметановата палачинкова торта.
Оставя се в хладилника да стегне.