Начин на приготвяне
Каймата се слага в голям съд. Прави се кладенче и в него се чукват яйцата. Добавя се галетата. Сместа се омесва добре с ръце.
Каймата се разделя на 2 равни части. От първата част приготвяме парти кюфтенцата на шишчета със зеленчуците.
Чушките се измиват и нарязват на кубчета, доколкото е възможно да бъдат оформени такива.
Лукът се почиства и нарязва на кубчета, като всеки слой на лука се нарязва индивидуално, защото са с различна големина.
Половината кайма се оформя на малки кюфтенца - четен брой. По-лесно се оформят с леко намокрени ръце.
Шишчетата се начупват, защото ни трябват по-къси за парти кюфтенца. Започваме да правим шишчетата. Забиваме чушка, лук, кюфте, чушка, лук, кюфте, чушка, лук.
Готовите шишчета се нареждат в леко намазнен тава, защото и каймата отпуска мазнина. Това се повтаря до изчерпване на подготвените конски кюфтета. Пекат се до готовност.
Кашкавалът се нарязва на кубчета. С останалата кайма се оформят кюфтенца с кашкавален център. Около парче кашкавал се оформя кюфте с каймата.
Нареждат се в леко намазнена тава. Пекат се до готовност.
Тези конски парти кюфтенца чудесно могат да се комбинират със свежа салата или брускети.