Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Кремсупа от целина, тиква и царевица

Кремсупа от целина, тиква и царевица

Потребител#240543Потребител#240543
Помощник Готвач
54279138
Кремсупа от целина, тиква и царевица
Снимка: Потребител#240543
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Здравословна кремсупа от полезни зеленчуци, подходяща и за най-малките"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 - 600 г обелена
  • целина - 1/2 глава
  • краве масло - 100 г /5 - 6 с.л./
  • царевица - 150 г /от консерва или 1 бр.млечна/
  • магданоз - 1/2 вр.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1/2 л.
  • сол - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 2 щипки мляно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази супичка в пълна сила важи максимата Хем вкусно, хем полезно . Освен това се готви много лесно.

В дълбока тенджера се наливат три литра вода и се поставя на котлона да заври..

Когато се търси като резултат запазване на хранителните вещества в кремсупата, то той се пуска във вряща вода. Ако целта е силен, витаминозен бульон, продуктът се пуска във водата, още преди да е завряла.Тогава течността има времето да разтвори и извлече повече хранителни елементи от зеленчука. Но тъй като всичко в съда ще се използва и пасира, тези правила не са от особено значение.

Целината се измива, обелва и нарязва на парчета, които се пускат в съда с водата. Започва се с тях, защото имат нужда от повече време за сваряването си.

Парчето тиква - обелено и почистено от семките, се реже на едри парчета, за да се свари по-бързо. Прибавят се при целината. Зърната от царевичния кочан се изрязват /ако се използва прясна/ и също се добавят. Всичко се вари 25-30 минути.

Магданозът се нарязва на ситно, а млякото с яйцето и солта се разбиват.

При готовност на зеленчуците тенджерата се оттегля от огъня върху дървена подложка и докато още всичко вътре кипи, тиквената супа се пасира, като се налива яйчено-млечната смес на тънка струйка.

Кремсупата от целина, тиква и царевица се ръси с индийско орехче и накълцания магданоз и се сервира с бучка масълце на всяка порция.

С такъв еликсир може да се нахрани дори и бебе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: