Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват с киселото мляко и към тях се натрошава сиренето.
Ползвам меко и не много солено сирене. В зависимост от солеността, може да варира грамажа, който ще сложите в плънката.
Измитият магданоз се кълца на едро и добавя към всичко останало. Разбърква се.
Маслото се разтапя на слаб огън, а по желание към него може да се добави и малко олио.
Взимат се една по една корите за баница и се намазват с мазнина, разпределя се на всяка по малко от плънката и се навива на охлювче. Може и да се набръчка и направи на розичка - както ви харесва.
За да запазят формата си баничките, се слагат в намазнени форми за мъфини.
Намазват се с още мазнинка и се пекат в загрята на 180 градуса фурна до златист загар.
Малките банички със сирене и магданоз се оставят да изстинат почти и тогава се изваждат от формичките.
Бърза, лесна и вкусна класическа закуска за малки и големи!