Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Печен Камембер с боровинки в кори за баница

Печен Камембер с боровинки в кори за баница

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Печен Камембер с боровинки в кори за баница
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Печен Камембер с боровинки - просто шедьовър"

Необходими Продукти

  • камембер - 250 г плочка
  • боровинки - 2 с.л. с връх, сладко или пресни
  • кори за баница - 2 бр. фини, на Фамилия
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кръглата плочка Камембер изрежете капачем оставяйки около 1 см от краищата.

Сложете пълна лъжица от боровинките и затворете капачето с леко притискане.

Завийте сиренето в две кори за баница и намажете с малко зехтин, за да слепнат.

Загрейте тиган с незалепващо дъно на умерен огън и намазнете с останалия зехтин.

Запечете от всички страни сиренето, като внимателно обръщате с големи щипки или шпатула.

Първо, запечатайте от страната, където корите се съединяват - така ще слепнат добре.

Обръщайте сиренето в кори за баница и отстраните за кратко.

Много е важно сиренето да е на стайна температура, защото ако е току-що извадено от хладилник, има риск отвътре да остане студено.

Поднесете печения Камембер с боровинки в кори за баница топъл и гарниран с още от боровинките - пресни или сладко с цели плодчета.

Добър апетит с това разкошно печено сирене!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Иивинка
Иивинка
Ох, Дани пак ни изкушаваш :)
03.02.2020 13:28
1