Начин на приготвяне
В кръглата плочка Камембер изрежете капачем оставяйки около 1 см от краищата.
Сложете пълна лъжица от боровинките и затворете капачето с леко притискане.
Завийте сиренето в две кори за баница и намажете с малко зехтин, за да слепнат.
Загрейте тиган с незалепващо дъно на умерен огън и намазнете с останалия зехтин.
Запечете от всички страни сиренето, като внимателно обръщате с големи щипки или шпатула.
Първо, запечатайте от страната, където корите се съединяват - така ще слепнат добре.
Обръщайте сиренето в кори за баница и отстраните за кратко.
Много е важно сиренето да е на стайна температура, защото ако е току-що извадено от хладилник, има риск отвътре да остане студено.
Поднесете печения Камембер с боровинки в кори за баница топъл и гарниран с още от боровинките - пресни или сладко с цели плодчета.
Добър апетит с това разкошно печено сирене!
Коментари