Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Миди с топено сирене и сметана

Миди с топено сирене и сметана

Mimi Danielle KalcheffMimi Danielle Kalcheff
Новак
97717
Миди с топено сирене и сметана
Снимка: Mimi Danielle Kalcheff
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Перфектно морско ястие, подходящо за студено бяло вино и топли летни вечери!"

Необходими Продукти

  • миди - 1 кг
  • сметана - 350 мл
  • топено сирене - 100 г
  • масло - 100 г
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • магданоз
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • червен пипер
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Веднага след като закупите мидите, ги накиснете в студена вода, поизчистете ги и махнете мустачетата на мидите.

2. Сложете мидите в голяма тенджъра с подсолена вода и чаша бяло вино + дафиновите листенца.

3. Варете за около 12 -13 минути.

4. Разклатете добре, за да се отворят всички миди и дръпнете от контлона.

5. Отцедете мидите като запазите половин чаша от бульона им.

6. В тиган сложете маслото с чесъна, нарязан на ситно, щипка червен пипер и топеното сирене, нарязано на парченца.

7. Разбъркайте леко, изчакайте да закъкри и сиренето да се разтопи.

8. Сложете сметаната, която предварително е разбъркана в купа заедно с щипка червен пипер.

9. Добавете и бульона от самите миди и разбъркайте всичко.

10. Добавете мидите и покрийте с капак за 15-тина минути.

11. Сервирайте с нарязан на синто магданоз.

Бележка: Ако мидите са от ферма или някой рибар, прецедете бульона, за да няма пясък в него. Всички счупени миди и неотворили се такива се изхвърлят.

Мидите с топено сирене и сметана са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: