Начин на приготвяне
За бялата:
Яйцата се разбиват заедно със захарта с помощта на миксер.
Брашното се пресява заедно със содата и се прибавят към яйцата и захарта.
Всичко се обърква с дървена лъжица и се изсипва в тава, подмазана с малко олио и посята с брашно.
Слага се в предварително загрята фурна и сладкишът се пече на 180 градуса за около 30 минути.
За сиропа:
Водата се изсипва в тенджера и се оставя за заври, към нея се прибавя захарта и се бърка, докато се разтопи, накрая се прибавя и ванилията.
За отгоре:
Сметаната на прах се разбива с прясното мляко и захарта с помощта на миксер, след което се добавя шоколадът и отново се врътва на миксера да се омеша със сметаната.
Вече изпечения и изстинал блат се напоява със сиропа.
Отгоре готовото реване се намазва със сметаната и се поръсва с пръчиците.
Реването със сметаната на прах и шоколад се консумира студено.