Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Реване със сметана на прах и шоколад

Реване със сметана на прах и шоколад

SimonaSimona
Помощник Готвач
612582031
Реване със сметана на прах и шоколад
Снимка: Simona
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 и 1/3 ч.ч.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • За сиропа
  • вода - 800 мл
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • За отгоре
  • прясно мляко - 1/2 к.ч
  • сметана - 120 г на прах
  • захар - 1 с.л.
  • течен шоколад - 1 с.л.
  • За украса
  • шарени пръчици - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За бялата:

Яйцата се разбиват заедно със захарта с помощта на миксер.

Брашното се пресява заедно със содата и се прибавят към яйцата и захарта.

Всичко се обърква с дървена лъжица и се изсипва в тава, подмазана с малко олио и посята с брашно.

Слага се в предварително загрята фурна и сладкишът се пече на 180 градуса за около 30 минути.

За сиропа:

Водата се изсипва в тенджера и се оставя за заври, към нея се прибавя захарта и се бърка, докато се разтопи, накрая се прибавя и ванилията.

За отгоре:

Сметаната на прах се разбива с прясното мляко и захарта с помощта на миксер, след което се добавя шоколадът и отново се врътва на миксера да се омеша със сметаната.

Вече изпечения и изстинал блат се напоява със сиропа.

Отгоре готовото реване се намазва със сметаната и се поръсва с пръчиците.

Реването със сметаната на прах и шоколад се консумира студено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: