Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Пухкава вита баница с кори на сач

Пухкава вита баница с кори на сач

Пухкава вита баница с кори на сач
Снимка: Цвети Хаджипеткова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Питате се как да приготвите перфектната пухкава вита баница с кори на сач - отговорът е малко по-долу"

Необходими Продукти

  • кори на сач - 1 пакет Айдемо (3 бр. кори)
  • За плънката
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 300 г натрошено
  • газирана вода - 400 мл
  • олио - 120 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяка кора се намазва хубаво с 1/3 от приготвената плънка (за отгоре се отделят около 12 с.л. от приготвената плънка, но без сирене, само течността).

Завива се на руло и се нарежда на охлюв в подмазана с олио тава 26 см в диаметър.

Отгоре витата баница се полива с отделената плънка и се оставя да попие 10 минути.

След това пухкавата вита баница с кори на сач се слага да се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна за 45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Много апетина и изглежда много вкусно!
08.09.2023 09:47