Начин на приготвяне
Тези неустоимо вкусни мъфини могат да бъдат сутрешна наслада с кафето, енергийно подкрепително удоволствие следобед или идеалния завършек на деня.
Тези шоколадови мъфини са изкусително блаженство с лек аромат на кокос, нежна сърцевина и неустоим шоколадов завършек. Сладко-киселата нотка на нара балансира сладостта на мъфините.
В купата на миксера разбиваме първо яйцата, солта и кафявата захар. Разбиваме до изсветляване на сместа.
В нея добавяме прясното мляко, изцедения сок от нар и заквасената сметана.
В друга купа миксираме мекото кокосово масло с кокосовата захар до пухкава консистенция.
Към нея прибавяме предварителното смесеното брашно с бакпулвера, ванилиите и какаото. Разбиваме до хомогенност.
Смесваме сухите към течните съставки и внимателно разбъркваме. Накрая добавяме шоколадовите капчици и разбъркваме с дървена лопатка.
Приготвяме хартиени кошнички и ги поставяме в гнездата за мъфини.
Разпределяме в тях сместа, като ги пълним с 1/3 от нея.
Печем в предварително загрята фурна на 160 градуса с включен вентилатор за 25-30 минути.
През това време приготвяме шоколадовия ганаш.
Нарежете шоколада на малки парчета и ги сложете в голяма купа.
Сипете сметаната в тенджера и я сложете да се затопли.
Излейте сметаната в шоколада и разбъркайте с дървена лъжица за няколко минути. Двете съставки трябва да се смесят, докато се получи копринен и пухкав ганаш. За блясък прибавям кокосово масло.
Готовият охладен ганаш пълним в пош с широк накрайник.
Шприцоваме изстиналите шоколадови къпкейкчета.
Поръсваме ги щипка матча и аранжираме тройно шоколадови мъфини с матча със зърна от нар.
Стръкче мента носи свежото ухание на къпкейковете.