Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Уникално сочни и крехки свински ребърца

Уникално сочни и крехки свински ребърца

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Уникално сочни и крехки свински ребърца
Снимка: Сия Рибагина
1 / 9с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Консумирайте с мярка и удоволствие, възможно е пристрастяване!"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1.5 кг
  • за марината
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 30 мл
  • соев сос - 1 с.л.
  • кетчуп - 30 мл
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • кайенски пипер - 1 щипка
  • лют пипер - 1 щипка люспи
  • мащерка - 1 щипка сушена
  • чесън - 1 к.л. прах
  • майорана - 1 щипка
  • захар - 1 к.л. кафява
  • кимион - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете хубави цели парчета ребра или гърди. Ако имате домашно месо, ще е чудесно да използвате него.

Ако купувате месо, не взимайте от супермаркети и големи търговски вериги. По възможност си намерете месарски магазин с качествено българско месо с произход, това ще ви гарантира, че е прясно и качествено, а не замразявано и доставено от Испания, Румъния или Китай.

Сложете в купа зехтина, кетчупа, соев сос, захар и всички подправки. Кайенския пипер е лют, също съм добавила и лют пипер на люспи. Ако имате стомашни проблеми или не обичате люто, може да ги пропуснете. Месото получава пикантен вкус, но не е силно люто и натрапчиво, затова си преценете сами.

Разбъркайте съставките и подправките добре и с ръце намажете парчетата месо от всички страни, като оставите малко от сместа.

Сложете месото в плик за печене, изпуснете въздуха и завържете. Сложете в тавичка и приберете в хладилник за два часа.

Извадете месото и преди печене оставете за 30 мин на стайна температура.

Сложете тавата с месото, както е в плика, и печете на 180 градуса за час.

Извадете тавата и внимателно отрежете отгоре плика, така че да се покаже месото.

Намажете го с отделената част от маринатата и сложете във фурната на същите градуси да се запече още 15-20 мин до приятен загар на месото.

При готовност извадете тавата, покрийте с фолио или подходящ капак за няколко минути да се задуши месото и соковете му да се разпределят.

Махнете фолиото, нарежете сочните ребърца и полейте със отделените сокове в тавата от печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
514
40
30
20
10
Дай твоята оценка: