Начин на приготвяне
Първо, разбиваме яйцата заедно със захарта. Получава се смес за пухкав кекс, към която добавяме бирата и хладката вода.
Разбъркваме отново хубаво. Брашното, заедно с бакпулвер пресяваме и поетапно (лъжичка по лъжичка) добавяме към сместа. Отново разбъркваме и добавяме какаото и олиото.
Следва последно разбъркване с миксер.
Намаслявам с малко олио формата за кекс. Изсипваме половината от нашата смес за кекс с бира във формата. Отгоре нареждаме 60 грама (половин пакетче) начупен шоколад. Заливаме и с останалата смес.
Печем шоколадовия сладкиш в предварително загрята фурна на 200 градуса (или 180 с вентилатор) за около 40-45 минути.
През това време приготвяме глазурата за кекса.
На водна баня разтапяме половината шоколад и една лъжичка масло. Бъркане, докато не се получи гладка шоколадова смес.
Щом шоколадовият кекс с бира е готов, го изваждаме и изчакваме няколко минути. Обръщаме в чиния и заливаме с глазурата.