Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми по северняшки

Сарми по северняшки

Сарми по северняшки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Прекрасна рецепта за сарми от северняшкия край"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 10 - 12 бр. листа
  • кайма - 500 г
  • ориз - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • доматено пюре - 50 мл
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
  • кимион
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата овкусяваме с чубрица, сол, черен пипер, червен пипер и кимион добавяме и яйцето.

Хубаво е да я месим с подправките около 10 минути, след това да я оставим да почине за около 10 минути.

Докато каймата за плънката на сармите почива, в тиган с нагрята мазнина запържваме ориза за около 3-4 минути и му добавяме две-три щипки вегета /по желние/, разбъркваме добре и добавяме каймата с доматеното пюре.

Пържим, докато каймата стане на трохи.

След като каймата и оризът са готови и леко охладени, разстиламе листата и едно по едно пълним с готовата смес и завиваме зелевите сарми.

Приготвените сарми поставяме в гювеч с две чаени чаши вода, отгоре поръсваме с щипка вегета по желание.

Печем сармите по северняшки за около 2 часа, докато най-горните сарми получат лек златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: