Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми по македонски

Сарми по македонски

Сарми по македонски
Снимка: Габриела
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Ех, тези македонски сармички колко са вкусни - бързо си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • агнешка кайма - 650 г
  • масло - 125 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • ориз - 100 г
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 10 зърна
  • кисело мляко - 400 г
  • лозови листа - 35 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаният зелен лук се задушава в част от маслото и малко вода заедно с почистения, измит и отцеден ориз, агнешката кайма, смлени черен пипер, ситно нарязания магданоз и сол на вкус.

Лозовите листа се попарват с вряща вода, подсолена. Във всеки лист се поставя по 1 с.л. от сместа, увиват се малки сармички.

Наредени плътно в гювеч, залети с топла вода и част от мазнината и похлупени плътно, те се варят на слаб огън.

При сервиране сармите се поливат с разбитото кисело мляко и останалото масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: