Парфе с плодове

станимира караджовастанимира караджова
Готвач
1207302578081
Парфе с плодове2 / 2
06/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • За крема
  • кисело мляко - 400 г 4, 5%
  • течна сметана - 200 г
  • мандарини - 2 бр. (+1 за украса)
  • банани - 2 бр.(+1 за украса)
  • пудра захар - на вкус
  • желатин - 2 пакетчета
  • за блат
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

Яйцето се разбива със захарта до пухкав крем, добавят се млякото, олиото, брашното с бакпулвера и  ванилията. Всичко се разбива много добре, изсипва се в тава, покрита с домакинска хартия, и се пече на 200 градуса до готовност.

За крема:

Бананите се намачкват на бананово пюре, мандарините се нарязват на малки кубчета. 

Сметаната се разбива със захарта и към нея се добавят киселото мляко, банановото пюре и парченцата мандарини. Желатинът се накисва, докато набъбне и се разтваря на водна баня (аз го разтворих в МВ) без да завира, охлажда се 2-3 мин. и се прибавя към разбития крем.

Сместа се изсипва в намазнени или обляти с вода купички за класически крем карамел и се слага за няколко минути във фризера или камерата на хладилника, докато се стегне.

Изваждат се и върху крема се слага изрязано кръгче от блата. Връща се в камерата да се стегне хубаво за около 30 мин готовото парфе.

Вкусно парфе с плодове!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: