Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Парфе»Мини парфе с горски плодове

Мини парфе с горски плодове

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Мини парфе с горски плодове
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
13/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Плодовите мини парфета са перфектните летни десерти, с които с чиста съвест може да попрекалите!"

Необходими Продукти

  • пандишпанов блат - 1 бр. (18 см)
  • кисело мляко - 400 г гъсто
  • заквасена сметана - 200 г
  • желатин - 1 бр. (10 г)
  • горски плодове - 200 г
  • фарситура - 100 г ягода
  • бял шоколад
  • бадеми - филирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете млякото и сметаната.

Прибавете желатина, предварително накиснат в 50 мл студена вода и след това разтопен на водна баня. Разбъркайте добре.

Сложете блата в ринг и леко го сиропирайте със захарен сироп.

Изсипете една част от крема, поръсете с плодовете и ги покрийте с останалия крем.

Оставете в хладилника за 3-4 часа. Извадете и отгоре изсипете ягодовата фарситура.

Върнете обратно в хладилника.

На следващия ден свалете ринга, облепете парфето с филирани бадеми и отгоре поръсете с настърган шоколад.

Мини парфето с горски плодове е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Румяна
Румяна
Чудесно предложение! Но как се прави най-горния слой?
18.05.2017 09:43
Албена Асенова
Албена Асенова
Аз съвсем леко сиропирам блата на парфетата.
28.07.2016 14:37
1
1
Покажи всички подкоментари
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Парфетата са ми слабост! Това е страхотно предложение!
28.07.2016 10:46
1