Начин на приготвяне
Сипваме всички плодове, захарта и заквасената сметана в блендер и миксираме за кратко до смесване.
Пресипваме сместа в купа. Добавяме йогурта и разбъркваме хубаво.
Разтваряме едно пакетче желатин в 1 с.л. вода и го оставяме да набъбне. След това го загряваме за кратко да се разтопи и го наливаме в сместа. Разбъркваме и веднага разпределяме в десертни чашки, като ги пълним го до средата.
Прибираме в хладилника за 20 минути да се стегнат.
Разбиваме сметаната с ванилията и пудрата захар. Разтваряме и загряваме до разтопяване и второто пакетче желатин и го добавяме в сметаната.
Разпределяме веднага върху охладените кремчета.
Декорираме парфето с плодове по желание и прибираме в хладилника.
Сервираме нашите парфе кремчета с горски плодове след 10-12 часа.