Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Парфе»Млечно-плодово парфе Марияна

Млечно-плодово парфе Марияна

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Млечно-плодово парфе Марияна
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
19/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Трябва да е била някоя много специална Марияна, за да кръстят това великолепно парфе на нейно име"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • за парфето
  • кисело мляко - 500 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • желатин - 1 бр. (10 г)
  • праскови - 500 г
  • за желето
  • компот - 300 мл сок
  • желатин - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете брашното и ванилията. Разбъркайте внимателно.

Изсипете сместа във форма 24 см, застлана с хартия за печене. Печете на 180 градуса за 10-15 минути. Оставете да се охлади.

Разбъркайте млякото със захарта. Към него добавете 1/2 от нарязаните праскови и желатина (приготвен според указанието).

В ринг сложете блата. Сиропирайте го с няколко лъжици сок от компот. Изсипете млякото върху него и оставете в хладилника /фризера/ да стегне.

След като вече е стегнал, отгоре наредете останалите праскови.

Пригответе желатина според указанието и го прибавете към сока от компот.

Залейте плодовете и върнете парфето обратно в хладилника за 7-8 часа.

Млечно-плодовото парфе Марияна е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: