Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Кето хлебче с тиквички, прошуто и пармезан

Кето хлебче с тиквички, прошуто и пармезан

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Кето хлебче с тиквички, прошуто и пармезан
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
06/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Чудесно кето хлебче, което може да хапвате останалите кето ястия, които обичате"

Необходими Продукти

  • бадемово брашно - 110 г
  • кокосово брашно - 70 г
  • сол - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • ксантанова гума - 1/2 ч.л. /може и без нея/
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • яйца - 5 бр.
  • краве масло - 100 г разтопено, охладено
  • тиквички - 150 г настъргана
  • прошуто - 90 г ситно накълцано
  • пармезан - 50 г настърган
  • сирене - 100 г гръцка Фета (овче бяло)
  • сусам - смес от бели и черни семена за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете всички сухи съставки.

В отделна купа разбъркайте разтопено, охладеното масло и яйцата. Разбийте добре. Добавят се и настъргана тиквичка, шунка, сирене и пармезана.

Смесете брашняната смес с другата. Бъркайте до еднородна смес.

В тавичка за печене на хляб (продълговата ), постлана с хартия за печене, изсипете сместа. Поръсете със сусамовото семе.

Печете вкусното хлебче на 150 градуса за 1 час.

Оставете да почива 15 мин. преди да нарежете кето хлебчето с тиквички, прошуто и пармезан.

Чудесна рецепта за кето диета.

Източник: Mira Rumenova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: