Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Мераклийски ребра със сос от нар

Мераклийски ребра със сос от нар

Мераклийски ребра със сос от нар
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Страхотни ребра за мераклии със сок от нар"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 2 кг
  • пресен лук - 1 връзка
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • сос от нар - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол на вкус
  • чубрица - 1 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата за ребърцата са ви необходими 2 парчета ребра (цели). Овкусете месото със сол, червен, черен пипер и чубрица.

Полейте с малко олио, за да полепнат подправките и сложете в тава, като сипете още малко олио и чашка вода. Слагате така тавата без фолио да се пекат на 150 градуса.

След около час извадете и прибавете нарязания лук и картофите, които са на половинки. Намажете обилно парчетата ребра със соса от нар, поръсете картофите с червен и черен пипер.

Печете още около час като няколко пъти поливате ребрата със соса, който е в тавата. Когато прецените, че са готови, засилете градусите на 180-200 за хубаво зачервяване.

Мераклийски, защото се приготвят с мерак и стават уникално вкусни и апетитни!

Добър апетит! Опитайте тези мераклийски ребра със сос от нар и ще ви станат любими.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: