Начин на приготвяне
Чушката се нарязва на едро, лукът - на четири, морковът се настъргва на едро ренде, гъбите се нарязват на филийки заедно с пънчетата, целината се нарязва на парчета около 1 см, скилидките чесън се смачкват и нарязват на ситно.
Патешките филета се поставят в тенджера под налягане заедно с лука, чушката, зърната черен пипер и дафиновите листа. Заливат се с 5 ч.ч. подсолена вода и се оставят да фъскат 30 мин.
След това месото се нарязва, а бульонът се прецежда.
В мазнината се задушават морковът и гъбите. Добавят сеоризът, целината, чесънът, смленият пипер и майораната.
Наливат се 2 ч.ч. от бульона. Всичко заедно с месото и още 2 ч.ч. бульон се поставя в тава. Пече се 30 – 40 мин на 180°C