Начин на приготвяне
В сезон на вируси е време за нещо полезно, здравословно и подсилващо имунитета.
Първо измивам и накисвам патешкото филе в предварително приготвената марината.
Изчиствам артишока, като премахвам старите и груби листа, изстъргвам мъхчето в сърцевината, отстранявам стъблото и накисвам във вода с половин сок от лайм.
Измивам брюкселското зеле и отстранявам старите листенца. Бланширам го в вряща вода с другата половина лайм и индийско орехче.
След това запържвам 5-6 глави чесън в тиган и добавям брюкселското зеле и артишока, нарязан на четвъртинки.
След 5 минути добавям предварително нарязаните на лентички чушки, бамбукови лентички и резене на кубчета.
Бъркам внимателно за 5 минути и след това добавям част от марината в която патешкото филе е седяло минимум 4 часа. Задушавам с капак до омекване на всички зеленчуци.
Пресипвам всичко в тава за печене.
Запечатвам патешкото филе в тефлонов тиган и го добавям в тавата.
Пека на 220°C до готовност на месото (15-20 мин.).
Сервирам с прясно изстискано кивано и лайм.
За Патешкото филе Япония не ви е нужна никаква мазнина!
Бон апети!