Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Пържоли»Еленски бут със сметанов сос

Еленски бут със сметанов сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Еленски бут със сметанов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Това ще е най-вкусният дивеч, който някога сте опитвали - честна готварска"

Необходими Продукти

  • еленско месо - от бута 4 бр. пържоли
  • лук - 12 малки главички
  • сметана - 100 гр.
  • бульон - месен 1/2 ч.ч.
  • мащерка - 2 клонки
  • люти чушки - 2 бр.
  • сол
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате еленския бут на пържолки.

Запържвате пържолки от еленско и лука в тиган с масло. Нарязвате лютите чушки на шайби, като отстранявате семето и добавяте заедно с мащерката.

Слагате в тигана и бульона, а след това и сметаната, слагате капак и задушавате, докато месото стане готово ястието с еленско месо.

Накрая посолявате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Краси
Краси
Благодаря за вкусната идея,Никол! С гарнитура от ориз и зеленчуци стана чудесно!
01.05.2013 08:49