Начин на приготвяне
Мариновайте пилешките пържоли от вечерта, преди да приготвите ястието.
Измийте, почистете и подсушете и поставете ги в съд с капак. Налейте олиото, лимоновия сок и уни соса, добавете черен пипер на вкус и нарязаните но тънки филийки скилидки чесън. Оваляйте и втрийте маринатата много добре в месото, покрийте с капак съда и го поставете в хладилник, докато започнете да го приготвяте ястието.
Премахнете от пържолите филийките чесън, оваляйте ги в брашно и оставете за около 5 минути настрани, за да хванат тестена коричка (да не се сипе брашното от тях).
Загрейте олиото на силен огън и пържите една по една пържолите в него, до златисто кафяв загар.
Наредете ги в тава, една до друга. Поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и запичате за около 15 минути. През това време се заемете със сметановия сос.
В метален съд загрейте малко олио и запържете ситно нарязания лук до омекване.
Прибавете млякото, сметаната и нарязаното на малки кубчета топено сирене и замразените главички броколи. Бъркате до завиране и пълното разтваряне на сиренето.
В края прибавете настъргания кашкавал сол (ако е нужно, защото топеното сирене е осолено) на вкус и черен пипер на вкус.
С получения сметанов сос залейте пържолите, покрийте с алуминиево фолио и върнете тавата във фурната, допичате за около още 20 минути.
Пилешките пържоли от бут в сметанов сос с броколи са чудни.