Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли от бут в сметанов сос с броколи

Пилешки пържоли от бут в сметанов сос с броколи

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пилешки пържоли от бут в сметанов сос с броколи
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 6 бр. от бут
  • за маринатата
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - на вкус
  • уни сос - 2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • брашно - за овалване на пържолите
  • за соса
  • лук - 1 глава
  • готварска сметана - 200 мл
  • прясно мляко - 300 мл
  • топено сирене - 150 г
  • кашкавал - 100 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • броколи - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновайте пилешките пържоли от вечерта, преди да приготвите ястието.

Измийте, почистете и подсушете и поставете ги в съд с капак. Налейте олиото, лимоновия сок и уни соса, добавете черен пипер на вкус и нарязаните но тънки филийки скилидки чесън. Оваляйте и втрийте маринатата много добре в месото, покрийте с капак съда и го поставете в хладилник, докато започнете да го приготвяте ястието.

Премахнете от пържолите филийките чесън, оваляйте ги в брашно и оставете за около 5 минути настрани, за да хванат тестена коричка (да не се сипе брашното от тях).

Загрейте олиото на силен огън и пържите една по една пържолите в него, до златисто кафяв загар.

Наредете ги в тава, една до друга. Поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и запичате за около 15 минути. През това време се заемете със сметановия сос.

В метален съд загрейте малко олио и запържете ситно нарязания лук до омекване.

Прибавете млякото, сметаната и нарязаното на малки кубчета топено сирене и замразените главички броколи. Бъркате до завиране и пълното разтваряне на сиренето.

В края прибавете настъргания кашкавал сол (ако е нужно, защото топеното сирене е осолено) на вкус и черен пипер на вкус.

С получения сметанов сос залейте пържолите, покрийте с алуминиево фолио и върнете тавата във фурната, допичате за около още 20 минути.

Пилешките пържоли от бут в сметанов сос с броколи са чудни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: