Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешки гърди със зеленчуци

Пуешки гърди със зеленчуци

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Пуешки гърди със зеленчуци
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Топли, топли пуешки гърди със зеленчуци - насладете се"

Необходими Продукти

  • пуешки гърди - 400 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 скалидки
  • чушки - 3 бр. зелени
  • гъби - 100 г
  • сух риган - 1 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме пуешките гърди и ги нарязваме на парчета. Слагаме месото в широк тиган и го запържваме, докато не започне да се появява златиста коричка.

Щом месцата са готови, ги вадим и отделяме на страни.

В същия тиган добавяме още малко мазнина и задушаваме нарязания на полумесеци лук.

Когато започне да става прозрачен, добавете нарязания на ситно чесън и чушки (нарязани на ивички). Задушете още около 5 мин и добавете парченцата гъби.

Овкусяваме зеленчуците със сол, черен пипер и сух риган. Добавяме виното и оставяме зеленчуците да се готвят, докато омекнат.

Връщаме пуешкото месо и готвим още 10-тина минути.

Пуешките гърди със зеленчуци се поднасят топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: