Начин на приготвяне
Пуешките гърди се измиват много добре. Премахват се ципите.
Нарязват се на средни филенца и се слагат в плитка тава.
Поръсват се с пипер микс и сол, като след това много добре се разбъркват, за да се овкусят от всички страни.
Всяко филенце се овалва в лимецово брашно.
Олиото се сгорещява в тиган, след което всяко филенце се изпържва до златисто от двете страни.
Чесънът се почиства и нарязва на много ситно.
Спанакът се почиства от корените и дръжките. Измива се и се нарязва на едро, след което се оставя да се отцеди в гевгир.
Лукът се почиства, измива и нарязва на филийки, след което се запържва до златисто в олиото, в което са пържени филенцата.
След като лукът се запържи, се прибавя медът, оцетът, сол и чесънът.
Разбърква се много добре, след което се прибавя нарязаният и отцеден спанак.
Спанакът се запържва 5 мин и се отстранява от котлона.
В йенска тенджера се нарежда един ред изпържени филенца.
Отгоре се слага плънката от спанак, след което останалите филенца.
Отгоре върху пуешкото със спанак се нарежда нарязаното на филийки пушено топено сирене.
Пекат се медени пуешки гърди със спанак 20 мин на 160 °C.