Пухкав омлет с кайма и лук и кашкавал

ГабриелаГабриела
Готвач
134
745
452
331
08/02/2020
"Пухкав омлет със страхотна плънка - ще ви вземе ума "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 526
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука режем на ситно и запържваме в тиган с малко сол.

Каймата овкусяваме със сол, черен пипер, чъбрица и кимион и разбъркваме добре.

Добавяме я към запържения лукк и овкусяме със сол, черен пипер и чубрица.

Запържваме, докато се сготви каймата, и добавяме малко черен пипер, да направи красив цвят и вкус.

Дърпаме настрана тигана. Разбиваме в дълбока купа 3 яйца за първия пухкав омлет.

Разбиваме добре на пухкава пяна, може да добавим малко прясно мляко към яйцата. Овкусяваме леко яйчената смес и изспиваме в тиган с добре загряло олио.

От едната страна на омлета слагаме от каймата с лука и поръсваме отгоре с предварително настъргания кашкавал.

Като е почти готов, захлупваме едната част на омлета върху другата и сервиваме в чиния.

Получава се страхотен пухкав омлет с кайма и лук и кашкавал.

Добър апетит !

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар