Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко с гъби, сметана и пресен лук

Пилешко с гъби, сметана и пресен лук

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Пилешко с гъби, сметана и пресен лук3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Пилешко с гъби, сметана и пресен лук е страхотна идея и за обяд, и за вечеря - истинска вкусотия"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г от бут
  • гъби - 400 г
  • пресен лук - 2 стръка
  • готварска сметана - 400 мл
  • масло
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото режем на жулиени и овкусяваме със сол и черен пипер.

Гъбите режем на шайби, а измитите и почистени стръкове лук на колелца.

Задушаваме гъбите и пилешкото месо в мазнина. Добавяме сметана и овкусяваме със сол, черен пипер и индийско орехче. Добавяме пресния лук.

Ако ви е течно и искате да по-гъстичко, може да добавите брашно за сгъстяване.

Готвим до готовност.

Пилешкото с гъби, сметана и пресен лук е много ефирно, ароматно и вкусно ястие.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: