Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб сарма с гъби и пресен лук

Дроб сарма с гъби и пресен лук

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Дроб сарма с гъби и пресен лук
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • лук - 1 глави
  • ориз - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 30 г
  • олио - 3 с.л.
  • кисело мляко - 250 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • чесън - 1/2 връзка пресен
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • гъби - 400 г, печурки, манатарки и др.
  • джоджен - 2 връзки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряване ориза в 800 мл вода.

Загряваме олиото и маслото и добавяме нарязаната на едро глава лук, почистените и нарязани на дребно гъби, черен пипер, нарязаните на дребно пресен лук и чесън и наситнения джоджен, запържваме на 7 минути.

Прибавяме сварения ориз и разбъркваме, посоляваме на вкус и прехвърляме в тава и добавяме 1 ч.ч. гореща вода.

Печем в умерена фурна за 15 минути и заливаме с предварително приготвената заливка от киселото мляко, брашното, яйцата и сол. Допичаме докато заливката порозовее.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: