Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пълнени пилешки пържоли с гъби и пресен лук

Пълнени пилешки пържоли с гъби и пресен лук

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Пълнени пилешки пържоли с гъби и пресен лук
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 7
23/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Гостите ви ще се влюбят в тези пълнени пържоли и няма да станат от масата, докато не излапат всичко"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 6 бр.
  • соев сос - 3 - 4 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • гъби - 1 ч.ч. от консерва
  • пресен лук - 3 - 4 стръка
  • олио - 100 мл
  • кашкавал - 100 г
  • праз - 2 стръка
  • универсална подправка - за пиле
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме пилешките пържоли на тънко, овкусяваме със соев сос, бяло вино и универсалната подправка за пиле. Оставяме за няколко часа или ако искаме от вечерта в хладилника.

След като е готова вече пилешката пържола започваме да подготвяме и пълнежа за пържолите. Нарязваме пресния лук, гъбите, кашкавала и праза на ситно.

Запържваме за около 10-15 минути и леко оставяме да поизстинат. Разстиламе начуканите и вече овкусени пържоли и на всяка поставяме плънка от сместа.

След което се навива на руло с помощта на конец или клечки за зъби се закрепват. Поставяме в тавичка за печене.

Добавя се още малко олио на дъното на тавата. Печем около 30 минути. Вадим, за да поставим върху рулцата и кашкавала, който сме настъргали предварително.

Допичаме до разтопяване на кашкавала.

Пълнените пилешки пържоли с гъби и пресен лук са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: