Парфе от кафе

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Парфе от кафе1 / 2
26/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • нишесте - 2 с.л.
  • захар - 135 г
  • сол - 1 щипка
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр. ж ълтък
  • инстантно кафе - 2 ч.л.
  • вода - 1 с.л.
  • сметана - 375 мл разбита
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете нишестето със захарта и солта, добавете прясното мляко и разбъркайте добре. Отделете жълтъците на яйцата и ги разбийте на пищна пяна. Добавете ги към захарната смес.

В отделен съд разтворете инстантното кафе с водата и прехвърлете при останалите продукти. Така приготвената смес сложете в тенджера с двойно дъно и оставете да кипне. Варете на тих огън до сгъстяване на соса.

Свалете от котлона, оставете да се поохлади и сложете в хладилник за 30 минути.

Разбийте сметаната, за да стане пухкава, разпределете муса в отделни чаши, отгоре гарнирайте със сметаната и настърган шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: