Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Парфе»Карамелено парфе Кафе

Карамелено парфе Кафе

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Карамелено парфе Кафе1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3-4 бр.
"Парфето е идеалният десерт - лек и много вкусен"

Необходими Продукти

  • сметана - 250 мл прясна
  • кафе - 15 г на зърна
  • ванилия - 1/2 пръчка
  • яйца - 3 жълтъка, пресни
  • захар - 25 г
  • карамелов сос - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете малко повече от 1/3 от сметаната в съд на котлона, за да кипне заедно със зърната кафе. След това я оставете така с кафето да престои 3 часа и да изстине напълно, като поеме аромата на кафето. След това я прецедете и я разбийте на сняг с останалата сметана.

Остържете разполовената шушулка ванилия и я добавете към вече разбитите добре жълтъци и захар. Внимателно ги разбъркайте с помощта на шпатула със сметаната, докато се получи гладка смес. Ако се притеснявате от консумацията на сурови жълтъци, може да ги разбиете в съд на водна баня на котлона.

Разпределете карамеленото парфе Кафе в подходящи чашки, в които сте сипали по малко карамелов сос по стените. Всяка залаейте с готовия карамелов сос или топинг и с помощта на клечка разбъркайте отгоре, за да се получи интересен мозайячен ефект. Приберете парфето във фризера, като го извадете 1 час преди консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: