Начин на приготвяне
Пригответе тази вкусна фокача за любимите си хора, вкусно, красиво и ефектно.
Смесваме в тава двата вида брашно и добавяме бяло брашно около 400 г.
В топлата вода се разбърква маята с захарта и 2 с.л. бяло брашно, оставяме да се получат мехурчета. Сипва се в брашното, добавяме сол, зехтин и замесваме средно меко тесто.
Намазваме отгоре с мазнина и оставяме на топло да втаса 40-50 минути. С пръсти се притиска отгоре и се оформя правоъгълна кора, може и кръгла.
Нарязват се маслини на ленти, чери домат на парчета и се оформят цветенца.
Дръжките са от магданоз, набождаме листа розмарин, поръсваме сусам.
Печем хляба в загрята фурна 170°C до златисто и апетитен загар, готова е около 25 минути.
Първите 10-15 минути се пече с вентилатор, после се спира, да не изгори украсата. Изваждаме и вкусната и ефектна фокача топла се сервира.
Толкова е вкусна, че ядеш и искаш още! Добър апетит!
Аз импровизирах с моя рецепта, декорацията търпи промени по ваш вкус и фантазия.
Може да приготвите само с един вид брашно - само споделям идеята, която видях от кулинарната група на Дани Радева.
Коментари