Начин на приготвяне
Празнична вкусна фокача, приготвена за любимите хора с много любов.
В топла вода се разбърква суха мая с лъжица захар, оставя се за 10 минути да бухне.
Смесват се двата вида брашно в тава и в средата сипваме активираната мая, кисело мляко, олио, сол и с вилица се разбърква.
Меси се средно меко тесто, да не лепне, и оставяме да втаса на топло за 1 час.
Готовото тесто се оформя с пръсти върху хартия за печене в правоъгълна тава и се оставя.
Приготвяме декорацията, като нарязваме червена чушка на тънки ленти за листенца на цветето, отрязва се капачета от 3 маслинки за средата на цветето и кръгчета чери домати.
От парченце червена чушки се изрязва сърце и притискаме леко в единия край на фокачата.
Първо, разпределям стеблата за 3 цветенца, поставя се маслинка за тичинки, край нея се нареждат листенца, да се получи хризантема.
Средата се поръсва с макова семе, а тук-там със сусам.
Декорира се с магданоз, клонки розмарин и готово.
Печем италианския хляб в загрята фурна 170 -180°C около 20-25 минути.
Изважда се и още топла празничната фокача с лимец се поднася с любов!
Добър апетит!