Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Веган шоколадов лава кейк

Веган шоколадов лава кейк

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Веган шоколадов лава кейк
Снимка: Рая Андонова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Веган шоколадов лава кейк - десерт, който ще се хареса на всеки"

Необходими Продукти

  • растително мляко - 2/3 ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • мед - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л. (2 с.л., ако млякото не е подсладено)
  • ябълков оцет - 1/2 к.л.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • какао - 1/4 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сода за хляб - 1/2 к.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен шоколад - около 90 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото, олиото, медът, захарта и оцетът се смесват в дълбока купа и се разбъркват с тел или миксер.

Добавя се брашното и какаото и се разбърква добре, да няма бучки.

Следват бакпулверът и содата - отново се разбърква.

Фурната се загрява на 175 градуса.

Намазняват се формички и се напълват 1/3 със сместа за шоколадовото суфле.

След това отгоре се разпределя шоколадът, натрошен или нарязан, и се допълват формичките с останалата смес за лава кейка.

Пекат се първо на долен реотан около 7-10 минути и след това отгоре и отдолу още около 5-7 минути или до готовност.

След като са готови, се оставят 2-3 минути във фурната и после се изваждат.

Поднасят се топли, като всяко кейкче се обръща в чиния и се поръсва с пудра захар.

По желание към веган шоколадовия лава кейк може да се добави някакъв топинг или мармалад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
Медът е продукт от животински произход(пчелен продукт) и технически рецепти, в които го има, не могат да бъдат наричани веган. Ако рецептата е веган, трябва да е със захар, кленов сироп, стевия, захарин и т.н.

но рецепта наистина изглежда повече от вкусна и апетитна!

Просто имайте го предвид - медът е вкусна, полезна и приятна храна, но не е веган :)
01.05.2020 18:35
1