Бяла торта с бадемово брашно

10/02/2020
"Ефектна и ефирна - нашето бяло изкушение, което сме сигурни, че ще стане и ваше - бяла торта "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо834
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • За блата
  • белтъци - 7 бр.
  • пудра захар - 1 1/2 ч.ч.
  • масло - 1/2 ч.ч. несолено, разтопено
  • бадемово брашно - 100 г
  • кокосови стърготини - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • нишесте царевично - 2 с.л.
  • За крема
  • маскарпоне - 500 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • сметана сладкарска - 200 мл
  • пудра захар - 3 с.л.
  • За гарниране
  • кокосови стърготини
  • бял шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците заедно със солта в сух дълбок съд с помощта на миксер.

Трябва да се получат меки върхове.

Прибавете пудрата захар и продължете разбиването до оемането ѝ. Добавете маслото, предварително охладено.

Поетапно прибавяйте бадемовото брашно, кокосовите стърготини и царевичното нишесте, като бъркате с шпатула отдолу нагоре до получаването на еднородна смес.

Изрежете три хартиени кръга с диаметър 24 см.

Разпределете сместа и изпечете три блата на 170 градуса до леко порозовяване.

Използвайте тавичка с подвижен ринг, като само отстранявате изпечения блат и отново зареждате с хартия /повтаряте три пъти/.

Оставете бадемовите блатове върху хартията, докато се охладят, след което внимателно ги отстранете. Получават се три тънки блата.

Разбийте сладкарската смета на гъст крем с помощта на миксер.

Добавете заквасената сметана, маскарпонето и пудрата захар.

Разбийте до еднородност.

Сглобете вкусната бадемова торта, като слепите блатовете с крем и я намажете от всички страни.

Гарнирайте с кокосови стърготини и бял шоколад.

Уникално вкусна бяла торта с бадемово брашно!

Много лека и приятна!

Да ви е сладко!

Поднесете със силно кафе!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар