Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Селска манджичка с яйца

Селска манджичка с яйца

Кирилова452Кирилова452
Чирак
50433102
Селска манджичка с яйца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусна селска манджичка - вкусът от едно време, който не се забравя"

Необходими Продукти

  • лук - 1 бр. средна глава
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 150 мл
  • вода - 1.5 л.
  • магданоз
  • яйца - 6 бр.
  • домати - 1 бр. голям (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средна тенджерка се налива олиото.

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват до златисто.

След това се добавя брашното, запържва се за кратко и се добавя червеният пипер към вашата вкусна селска манджа.

Разбърква се енергично на слаб огън, за да не загори. Налива се водата.

По желание може да се добави обелен и настърган домат.

След като заври сосът, се чукват едно по едно яйцата в него. Изчаква се две - три минути и внимателно се разбърква с дървена лъжица.

Апетитната манджа се оставя да поври още 15-20 мин на слаб огън и се сваля от котлона.

Добавя се сол на вкус и магданозът.

Подходяща гарнитура за тази вкусна селска манджичка с яйца от детството е сирене.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: