Селска спържа с яйца

МиссаМисса
Помощник Готвач
502911583161
Селска спържа с яйца
Снимка: Мисса
1 / 3
16/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Лесна и икономична рецепта за селска спържа с яйца"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • чушки - 1 бр.
  • доматен сос - 5 - 6 с.л.
  • сирене - 50 - 70 г
  • черен пипер
  • чубрица
  • свинска мас
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на шайби, печените чушки на ленти, а чесъна го настъргваме или чукаме в хаванче за подправки. Разбиваме яйцата и в тях натрушаваме сиренето.

В свинска мас леко запържваме лука, печените чушки и чесъна. Към тях добавяме разбитите яйца със сирене и бъркаме. След малко добавяме и доматения сок, както и подправките. Оставяме на котлона и бъркаме до пълна готовност на селската спържа.

Сервираме в чиния и поръсваме с още чубрица бърканите яйца.

Може да се декорира с лук (леко запечен на тигана в остатъчната мазнина) или нещо по ваш вкус.

Селска спържа с яйца е лесна и икономична рецепта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: