Начин на приготвяне
Картофите и тиквичката се обелват и нарязват на средно едри кубчета.
Почиства се един праз, един стар лук и нарязваме на ситно. Морковът е нарязан на кубчета, чушките - почистени и нарязани на ленти.
В тенджера се загрява олио и запържваме лук и праз за минута. Добавят се картофите и тиквичката, да се позапържат. Сипва се нарязан ситно червен домат, червеният пипер и наливаме вода да покрие продуктите.
Овкусяваме със сол, черен пипер, чубрица и оставяме да поври 10 минути на умерен огън. Прибавя се с нарязаните два вида чушки и морков, готви се до готовност на зеленчуците.
Когато е готово, брашното се разрежда с малко вода на кашичка и сипваме в манджичката, като се разбърква внимателно.
Изключва се котлона и оставяме да поври още 3-4 минути.
Сервираме поръсена с магданоз.
Есенната манджичка е готова.