Начин на приготвяне
В загрята мазнина запържваме 1-2 глави лук, нарязан на ситно, до златисто. След него слагаме някакъв колбас, нарязан на жулиени.
Когато и колбасът започне да си променя цвета слагаме 1 с.л. брашно и 1 ч.л. червен пипер.
Веднага след тях изсипваме 1 буркан с консервирани домати и прибавяме изчистените чушки и нарязани на ленти. Оставяме така докато се сгъсти сосът.
Чукваме по 2 яйца за порция и спираме котлона. Оставяме яденето захлупено с капак на котлона.
Самите яйца остават рохки, ако искаме да са стегнати оставяме още 2-3 минути.
При сервиране поръсваме манджата с чубрица и магданоз.
Селската Манджа с Яйца е готова.