Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Селска Манджа с Яйца

Селска Манджа с Яйца

Селска Манджа с Яйца
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Оставете фуа гра на гурманите, на нас ни дайте най-вкусната селска манджа с яйца и не ни търсете повече"

Необходими Продукти

  • лук - 1 - 2 глави
  • колбас - 100 г по избор
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 1 буркан
  • чушки - 2 бр. червена
  • яйца - 2 бр.
  • чубрица - за поръсване
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрята мазнина запържваме 1-2 глави лук, нарязан на ситно, до златисто. След него слагаме някакъв колбас, нарязан на жулиени.

Когато и колбасът започне да си променя цвета слагаме 1 с.л. брашно и 1 ч.л. червен пипер.

Веднага след тях изсипваме 1 буркан с консервирани домати и прибавяме изчистените чушки и нарязани на ленти. Оставяме така докато се сгъсти сосът.

Чукваме по 2 яйца за порция и спираме котлона. Оставяме яденето захлупено с капак на котлона.

Самите яйца остават рохки, ако искаме да са стегнати оставяме още 2-3 минути.

При сервиране поръсваме манджата с чубрица и магданоз.

Селската Манджа с Яйца е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: