Начин на приготвяне
Шилешкото за готвене се измива и се нарязва на малко по-големи хапки.
Слага се да се вари за 2 часа и половина на бавен огън. Ако има нужда, се припенва с помощта на решетъчна лъжица.
Щом е готово, отделете месото, а бульона прецедете и запазете за по нататъшното готвене.
Нарежете всички зеленчуци на едри лентички.
В тенджера с малко мазнина се задушава лукът и морковът до омекването им. Овкусяваме със сол на вкус. Разбъркваме.
В тенджерата връщаме и вече сварените парчетата от шилешкото месо. Задушете ги за още 10- 15 минути. Внимавайте да не загори, проверявайте и доливайте от шилешкия бульон.
След като се е позадушило месото, прибавете доматите и разбъркайте добре селската яхния. Оставете на слаб огън, да се поизпари течността.
Накрая добавете гъбите, червеното вино и няколко зърна черен пипер.
Налейте една чаша от бульон и оставете шилешкото варено с капак на бавен огън за два часа.
Сервирайте яхнията с шилешко месо с поръсен магданоз.