Яхния с шилешко месо

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Яхния с шилешко месо
Снимка: Аника Войт
1 / 3
12/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • шилешко месо - 700 г
  • лук - 3 глави
  • моркови - 3 бр.
  • печурки - 300 г гъби
  • червено вино - 200 мл
  • домати - 200 мл от консерва
  • олио - 6 с.л
  • червен пипер - 2 ч..
  • черен пипер - 6 - 7 бр. на зърна
  • сол - на вкус
  • магданоз - за поръсване при сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шилешкото за готвене се измива и се нарязва на малко по-големи хапки.

Слага се да се вари за 2 часа и половина на бавен огън. Ако има нужда, се припенва с помощта на решетъчна лъжица.

Щом е готово, отделете месото, а бульона прецедете и запазете за по нататъшното готвене.

Нарежете всички зеленчуци на едри лентички.

В тенджера с малко мазнина се задушава лукът и морковът до омекването им. Овкусяваме със сол на вкус. Разбъркваме.

В тенджерата връщаме и вече сварените парчетата от шилешкото месо. Задушете ги за още 10- 15 минути. Внимавайте да не загори, проверявайте и доливайте от шилешкия бульон.

След като се е позадушило месото, прибавете доматите и разбъркайте добре селската яхния. Оставете на слаб огън, да се поизпари течността.

Накрая добавете гъбите, червеното вино и няколко зърна черен пипер.

Налейте една чаша от бульон и оставете шилешкото варено с капак на бавен огън за два часа.

Сервирайте яхнията с шилешко месо с поръсен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: