Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Манастирски гювеч от старите книги

Манастирски гювеч от старите книги

Кирилова452Кирилова452
Чирак
50433102
Манастирски гювеч от старите книги
Снимка: Кирилова452
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Този манастирски гювеч го извадихме от старите книги - доста добро решение нали"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг, телешко или агнешко
  • лук - 2 глави
  • гъби - 500 г
  • домати - 3 бр. едри
  • чушки - 2 бр. червени
  • олио - 150 мл
  • ориз - 150 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • вино - 100 мл
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета и се запържва в дълбок тиган. Изважда се и се отцежда.

В същата мазнина се запържват лукът, доматите и червеният пипер.

Връща се месото, посолява се и се залива с гореща вода и виното.

Оставя се да заври.

Добавят се гъбите, а след десетина минути - и чушките, нарязани на дребно.

Като поомекне месото за манастирския гювеч, се добавя оризът и се оставя да поври още десетина минути.

Вкусната яхния се прехвърля в глинен гювеч.

Гювечът с месо и зеленчуци се пече около час на умерена фурна.

При сервиране манастирският гювеч от старите книги се поръсва с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: