Сметанова торта с ягоди

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10-12 парчета

Необходими Продукти

  • ягоди - около 2 ч.ч. нарязани на половинки
  • ром - 80 мл
  • масло - 60 г меко
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 броя
  • сметана - 1 ч.ч. заквасена
  • брашно - около 1 и 3/4 ч.ч.
  • ванилия - 2 к.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л. с връх
  • масло - 50 г меко краве, за черешите
  • захар - 4 с.л.
  • овесени ядки - 3 с.л. смлени
  • ванилия - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа залейте ягодите с рома и оставете да престоя за час, след което ги отцедете добре.

Смесете 50 г меко масло с 4 с.л. захар, смлените овесени ядки и 1 к.л. ванилия. Поръсете отцедените ягоди с тази смес и объркайте внимателно.

За тестото разбъркайте с тел или вилица 60 г меко масло с чаша захар, яйцата и сметаната. Смесете брашното с ванилията и бакпулвера и разбъркайте сухата към течната смес.

Изсипете сместа с тава с подвижни стени, застлана с хартия за печене и леко намазнена. Отгоре разпределете от ароматните ягоди.

Сложете сладкиша да се пече в слаба фурна, около 160-170 градуса за около час или докато се надигне добре. Готовата торта се оставя да престои за 15 минути в тавата, махат се стените и се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
44
31
20
10
Дай твоята оценка: