Начин на приготвяне
За тази пивка салата с патладжан ще е необходимо предварително да изпечете пресния патладжан.
Измийте патладжаните и с помощта на вилица ги надупчете на няколко места.
Наредете ги в тавичка и ги сложете във фурната на 220 градуса на горен и долен реотан. Готови са за около половин час.
Обелете патладжаните, осолете ги и нарежете на лентички.
Доматите нарежете на кубчета.
В подходяща чиния наредете вашата апетитна зеленчукова салата - най-отдолу нарязания печен патладжан. Отгоре добавете доматите.
Над тях поръсете с натрошено сирене.
Поднесете пивката салата за мезе, поръсена обилно с магданоз.
Овкусете със зехтин на вкус.
Поднесете с чаша хубаво вино.