Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Дипове»Салата от патладжан и чесън

Салата от патладжан и чесън

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Салата от патладжан и чесън1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Солени крекери, препечени филийки и обикновени солени бисквити - те всички спят и сънуват, че са в компанията на ароматна салата от патладжан"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • лук - 1 с.л. накълцан
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • зехтин - 6 - 7 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • цикория
  • маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 180 градуса. Направете дупчици в патладжаните и ги сложете директно върху решетката на печката. Запечете ги за около час, докато омекнат, като ги обърнете поне 2 пъти.

Когато изстинат достатъчно, за да могат да се държат, ги нарежете наполовина. С лъжица извадете вътрешността и я пасирайте заедно с чесън, лук и лимоновия сок. Подправете на вкус. Продължавайте да бъркате с пасатора и постепенно добавете зехтина, докато се получи гладък пастет.

Готовото пюре сложете в купичка и поръсете с нарязания домат. Охладете за около час преди да поднесете.

Гарнирайте с магданоз, цикория, черни и зелени маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Александър
Александър
Страхотно е. Може да се добави повечко лимон ако обичате по киселко.
16.05.2014 11:34