Торта с тиквен крем

Торта с тиквен крем
Снимка: станимира караджова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Експлозия от вкусове ви подаряваме под формата на рецепта за торта с тиквен крем, пак заповядайте"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • канела - 1 к.л.
  • за крема
  • тиква - 1 ч.ч. печена
  • царевично нишесте - 1 с.л. с връх
  • краве масло - 1/3 ч.ч.
  • пудра захар - 1 и 3/4 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • За глазурата
  • студена вода - 6 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • масло - 1/2 с.л.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блата:

Разбиват се яйцата и захарта, добавя се олиото, отново разбиваме за кратко и накрая се добавя брашното с бакпулвера и канелата.

Блатовете се пекат за около 10 мин всеки на 180°C.

Приготвяне на крема:

Тиквата се изпича и пасира. Добавя се нишестето и се слага на котлона да заври, щом се появят мехурчета, се сваля от огъня и се охлажда.

Мекото масло се разбива със захарта и подправките и се смесва с тиквеното пюре. Вашият тиквен крем е готов.

Приготвяне на глазурата:

За глазурата на тази вкусна торта с тиква всички продукти се смесват в купа и се слагат да заврат.

Редим блат-крем, блат-крем, блат и отгоре завършваме тортата с тиквен крем с глазурата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: