Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта, може и без миксер.
Добавя се настъргана тиква, ванилия, канела.
Накрая прибавяме двата вида брашно и бакпулвера, разбърква се добре.
Получава се гъста кексова смес, която сипваме върху хартия за печене в тава с диаметър 15 см.
Печем тиквения сладкиш в загрята фурна 180°C до суха клечка-15-20 минути и изваждаме да се охлади.
За крема с тиква печена тиква се намачква на пюре с вилица.
Смесва се със заквасена сметана, пудра захар, мед и извара.
Разбърква се на вкусно кремче.
Сладкишът се нарязва на 6 парчета като торта и се намазва с тиквения крем.
Сладкишът с тиквен крем се декорира се с захарни перли и хапваме.
Чудесна импровизация се получи, малко, но вкусно!