Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с тиквен крем

Сладкиш с тиквен крем

Сладкиш с тиквен крем
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Парче сладкиш, чаша ароматно кафе, сладки приказки с приятели - какво повече може да иска човек"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 малки
  • захар - 100 г
  • ванилия
  • тиква - 2 - 3 с.л. настъргана
  • канела - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно от ленено семе - 1 с.л. смляно
  • оризово брашно - 3 с.л.
  • крем
  • тиква - 2 резена печена
  • извара - 1 с.л.
  • пудра захар - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 2 с л
  • захарни перли - + захарни цветни пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта, може и без миксер.

Добавя се настъргана тиква, ванилия, канела.

Накрая прибавяме двата вида брашно и бакпулвера, разбърква се добре.

Получава се гъста кексова смес, която сипваме върху хартия за печене в тава с диаметър 15 см.

Печем тиквения сладкиш в загрята фурна 180°C до суха клечка-15-20 минути и изваждаме да се охлади.

За крема с тиква печена тиква се намачква на пюре с вилица.

Смесва се със заквасена сметана, пудра захар, мед и извара.

Разбърква се на вкусно кремче.

Сладкишът се нарязва на 6 парчета като торта и се намазва с тиквения крем.

Сладкишът с тиквен крем се декорира се с захарни перли и хапваме.

Чудесна импровизация се получи, малко, но вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: